Udvendigt materialevalg

  • Som nævnt i et tidligere opslag skrev vi ved det endelige materialevalg tilbage i februar under på at der skulle bygges med en sten vi kun havde set på udstillingen. På det tidspunkt var det eneste referencehus der stod på listen nemlig uden sten men nu har vi forbi igen og nu har vi set den. 🙂 Den uro vi gik med i maven, om vi nu også havde valgt rigtigt, den forsvandt og blev erstattet af glæde for den sten er bare den helt rigtige. Valget er faldet på en sten fra Helligsø teglværk model 2.1.36 Light Coal

Læs videre “Udvendigt materialevalg”

Så er vi i gang..

Billeder fra tirsdag d. 7 marts 2017. Jorden er gravet op og der er gjort klar til sand.

Billeder fra torsdag d. 9 marts 2017, Nu er huset sat af og materiale til påbegyndelse af sokkel står klar.

.

Tålmodigheden har været lille siden de endelige valg blev truffet, men nu kan vi endelig sige at de er i gang. Den lille tålmodighed hænger nok også lidt sammen med at vi nu har sagt farvel til det gamle hus, nøglerne er overdraget til de nye ejere og at vi nu skal finde os til rette i en midlertidig bolig indtil byggeriet er færdigt. Vi undrer os dog stadig over den lange ventetid på påbegyndelsen men kan se at de også er begyndt at arbejde på nabogrunden, så måske er det dem vi har ventet på (det får vi nok aldrig be- eller afkræftet). Men det vigtigste er dog at de er gået i gang, der er gravet ud, sandpuden er lagt og huset sat af. Huscompagniet har i dag bekræftet i en mail at de er i gang og at sokkelarbejdet forventes færdigt senest d. 20 marts  2017 og først der vil vi nok blive kaldt til byggemøde med byggeleder, han er dog allerede kontaktet idet vi gerne vil have en kyndig ud for at kigge på gulvvarmen inden betonen kommer på. Der har ikke rigtigt været dialog med huscompagniet udover med den sælger vi havde kontakt til og det er lidt frustrerende da vi bare på disse få dage har fået en række spørgsmål. Et af dem er i forhold til den jordbunke der nu er på grunden og som jo nok skal fjernes på et tidspunkt, der har vi fra vores sælger fået at vide at det skal vi tage med entreprenøren, men fra dem har vi kun fået oplyst i en mail at de går i gang, intet om et møde på grunden. Det andet er at vi stadig mangler den endelige projektering osv. Vi ved stadig ikke helt hvornår de forventer at være færdige udover den deadline der er indskrevet i kontrakten, men mon ikke den er lige på trapperne. En ting er i hvert fald sikkert, vi glæder os til at se det endelige resultat til sommer.

Materialevalg

Så er møderne med Uggerly el, HTH og det endelige materialevalg afsluttet ved Huscompagniet. Vi har udelukkende oplevet servicemindede medarbejdere og følt os rigtig velkommen.

Uggerly el fremsendte før mødet et sæt tegninger pr. mail med forslag til hvor det el der er inkluderet i entreprisen skulle placeres. Vi brugte en del af vores aftener inden mødet på at vende disse tegninger flytte lampesteder, stikkontakter og lave notater med hvilke ændringer vi ønskede og hvad vi ville have med af ekstra materiale. En af de ekstra valg var at få ført ledninger ud således vi selv har mulighed for at videreføre spots udvendigt, idet at vi selv kan gøre det sparede vi en del penge. Huscompagniet Aalborg bruger også Uggerly el som leverandør af hårdehvidevarer vi har som udgangspunkt valgt at det ikke skal være en del af entreprisen bortset fra kogeplade, ovn og emhætte, disse tilvalg skyldes at skulle der ske fejl under montering så får vi en ny og hæfter ikke selv, emhætten blev tilvalg fordi vi har valgt at have skrå lofter i køkkenet og skorstenen skal tilpasses ( vi blev opmærksom på at en skorsten til det høje skrå loft er et tilvalg til emhætten merprisen var ca. 3500 til den vi har valgt). Inden vi gik fra mødet blev der lavet en grov beregning af prisen, og samlet set overholdte vi stort set vores afsatte budget (vi havde sat 30 t.kr. ekstra af i entreprisen).

Besøget ved HTH var nok det vi var mest spændte på. Huscompagniet har i forvejen sendt et overblik over husets tegninger til HTH i Aarhus og ud fra denne har de lavet en standard tegning som man tager udgangspunkt i under mødet. Vær opmærksom på at man ved mødet IKKE får en pris på de valg man træffer det kommer først efter et par dage sammen med nye tegninger, da vi fik vores pris var vi 25 t.kr. over budget og vi valgte derfor et ekstra møde med vores rådgiver ved HTH hvor vi lavede små mere eller mindre usynlige ændringer på vores køkken og dermed kom tættere på vores budget. Blandt andet ændrede vi farven på vores bordplader på badeværelserne fra en mørk granit til deres standard (som i øvrigt ligner den vi valgte rigtig meget) og sparede samlet 5.000 kr. bare på det. Så med mindre i har uanede midler så tænk jer om når i tegner. Anden gang havde han tegningerne så der beregnede han prisændringerne til mødet, så vi gik lettede og lykkelige derfra den dag med ro i maven.

Materialevalget ved Huscompagniet var den lette del idet vi flere gange har vandret rundt i deres skønne showroom i Aalborg og med hjælp fra vores rådgiver kom vi godt igennem. Man overvejer sten, fliser, farver, døre, vinduer, fuger, tag, riste, vandhaner m.m. Der bliver taget udgangspunkt i entreprisen så man er sikker på at komme igennem det hele. Derudover gennemgår man tegningen og sikrer at alt er som man har valgt, vores rådgiver var god og kom med forslag så vi fik ændret placeringen af eltavlen og dermed mulighed for et større vindue i vores bryggers. Vores valg af mursten er light coal 2.1.36 fra Helligsø teglværk, ifølge deres referenceliste var der kun bygget et hus med denne sten og det lå i Hornslet, så efter mødet tog vi bilen fra Aalborg til Hornslet for at sikre at valget nu var det rigtige.. men men.. hvor blev vi skuffede.. for vi kom til et hus hvor de indvendige vægge kun var rejst og derfor ingen mursten, men efter en god snak har vi valgt at selvom vi kun kan se den på prøver så er det alligevel den sten vi vælger, så nu er vi bare rigtig spændte på at se om vi har valgt rigtig.